Huis

Bla

Luchtverwarming versus stralingswarmte

Waar je kiest voor verwarminsgpanelen

Er zijn verschillende manieren om je woning te verwarmen in plaats van een CV ketel op gas. De alternatieven zijn bijvoorbeeld een volledige elektrische warmtepomp, hybride warmtepomp, stadsverwarming, pellet cv ketel of infrarood verwarmingspaneel.

Behalve de infrarood panelen werken de andere verwarmingen allemaal op basis van convectie warmte. Hierbij wordt de warme lucht in de ruimte verwarmd. Een elektrische verwarming infrarood werkt op basis van warmte golven. Dit kan je vergelijke met de natuurlijke warmte van de zonnestralen, alleen dan zonder de schadelijke UV-straling.

De zuinige elektrische verwarming verwarmd niet de lucht, zoals elektrische radiatoren dat doen. Ze warmen direct de objecten en personen in de kamer op. De objecten warmen op en weerkaatsen daarnaast de warme stralen opnieuw de ruimte in. Dit is een efficiënte manier van verwarmen en het zorgt daarnaast voor minder lucht- en stofcirculatie in de woning.

De opwarming van de wanden, vloer en meubels zorgen ook voor een extra stijging van kamer temperatuur van 2 tot 3 graden. Hierdoor heb je minder energie nodig om een warme ruimte te krijgen. Voor een woning die goed geïsoleerd is, heb je nog minder energie nodig om de gewenste binnen temperatuur te bereiken.

Gratis offerte aanvragen

VERWARMINGSPANELEN

Of koop infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Heb je vragen of wil je meer weten over de zuinige HeatXL infraroodverwarming? Neem contact met ons op. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je per maand of per jaar bespaart met infrarood verwarming.

2 mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzetverwarming bijzet kachel thermostaat

Hoe bereken ik het wattage infraroodverwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Verbruik infrarood paneel

voor in je huis

Het verbruik infrarood verwarmingspaneel is bijzonder zuinig. Hoeveel je verbruikt is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het aantal m2 dat verwarmd moet worden, de isolatiewaarde en de wijze waarop de ruimte wordt gebruikt.

Onze ervaring is dat je met een infrarood verwarming een energie besparing van 25 tot 35% kan realiseren. We hebben zelfs projecten waarbij door installatie van onze ir verwarmingspanelen een besparing van 80% op de energierekening werd gerealiseerd.

Onze adviseurs kunnen een warmte berekening voor je maken. Belangrijk is om exact vast te stellen wat de individuele warmtebehoefte is. Zodat bepaald kan worden welk vermogen en hoeveel infrarood verwarmingspanelen je nodig hebt voor de woning.

De vraag die wij vaak horen is of je huis goed geïsoleerd moet zijn. Het antwoord hierop is nee. Natuurlijk draagt een goede isolatie wel bij aan de beperking van warmte verliezen en efficiëntie. Verwarmen door middel van infrarood panelen is geschikt voor zowel nieuwbouw als (gerenoveerde) oudere woningen.

Infraroodverwarming 1
schilderij met infrarood paneel boven het bed

infraroodpanelen badkamer berekenen

Als je van plan bent om een infraroodpanelen in je badkamer te gebruiken, moet je uitgaan van hogere wattage’s

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Normale isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Slechte isolatie

115 Watt/m²

125 Watt/m²

135 Watt/m²

145 Watt/m²

Besparing met infrarood paneel met thermostaat

Iinfraroodverwarming is duurzaam

De prijs van elektriciteit is in Nederland zo’n 20 tot 25 cent per kWh (kilowattuur).Uiteraard schommelen deze prijzen. Daarnaast is de prijs ook per regio en aanbieder afhankelijk.

Door nauwkeurig om te gaan met het gebruik van het infrarood verwarmingspaneel kan je besparen op energie. Door bijvoorbeeld alleen het aantal m2 verwarmen waar je aanwezig bent. Verlaag de infrarood verwarming thermostaat met 1 graad Celsius. Dit levert je per jaar maar liefst een besparing op van zo’n 6 procent.

Zet niet de verwarming 24 uur per dag aan en bedien je thermostaat per kamer met de smart home app. Waar je ook bent, je bedient de thermostaat op afstand. Kies daarom voor een slimme thermostaat.

infrarood paneel groen woonkamer

Vraag ons naar de mogelijkheden voor in huis, bedrijfspand en een garage. Je kan gratis een offerte aanvragen of direct een infraroodverwarming kopen in onze online shop.

Verwarming met schilderij of foto

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan